driesenlobke.reismee.nl

Bananenfan

Thuis gooien we ze ook* al eens de mixer in samen met ijs en melk of we leggen ze op de bbq met chocolade ertussen, heerlijk! Ik had ze ook altijd graag als alternatief tussen mijn boterham, met wat bruine suiker erover, toen het andere beleg eindelijk op was. Dat je met bananen vele richtingen uit kan, weten we dus al langer, maar hier, in Ecuador, gaan ze toch juist een stapje verder.

Zo zijn er de “patacones”, geplette banaan in wat olie in de pan gebakken, je kan ze tussendoor als “porciones” eten maar ziet ze ook al snel op je berg rijst liggen, bij het middagmaal. En dan zijn er de, ook bij ons te vinden, bananenchips, je weet wel, die van couleur café . Soms krijg je bananen ook als aperitief voorgeschoteld , nadat ze even op de grill gelegen hebben, dan kan je ze naar hartelust combineren met wat ketchup of een lekker groen of geel sausje.. En tenslotte, de “batido de platano” , letterlijk vertaald een bananenmilkshake* maar in die vertaling gaat veel van de smaak verloren!

En zo word je al gauw een bananenfan.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!